​​​​​​​​Bricmate
​​​​​​​

Bricmate golv- & väggplattor


Granitkeramik anpassad för Skandinavisk arkitektur, materialval och färgsättning. Ett industriellt tillverkat material av naturliga råvaror i huvudsak bestående av finmalt fältspat, sand och lera.

Granitkeramik är ett extremt slitstarkt material som tål starka rengöringsmedel, syror och livsmedel samt högt slitage från såväl gångtrafik som köksredskap.

Tillgängliga storlekar

598x598 mm, 298x598 mm, 598x1198 mm
298x298 mm, 147x147 mm, 48x598 mm
Tjocklek - 9 mm

Pris

Prisuppgifter kommer

Leveranstid

​​​​​​​Ca 2-4 dagar efter erlagd betalning (förskott)
Produktionen stängd  under jul och nyårsveckorna
Vi erbjuder hela sortimentet från Bricmate. Hittar du inte vad du söker nedan, kontakta oss så hjälper vi dig! 
Bricmate
Glanshammar​​​​​​​ Honed
Bricmate
Norrvange Ivory
Bricmate
Norrvange light grey
Bricmate
Norrvange
Tål såväl höga som låga temperaturer samt växlingar däremellan utan att påverkas.
Granitkeramik har minimal absorptionsförmåga, vilket gör materialet tåligt mot fläckar.

Vare sig direkt eller indirekt solljus eller UV-strålning påverkar ytans utseende eller färg.
Ingen efterbehandling eller underhåll krävs.
Materialet granitkeramik är extremt hårt och slitstarkt vilket minimerar risken för repor.

Inspiration

   

Om Granitkeramik


Granitkeramik tål slitage mycket bättre än traditionella klinker och kakelplattor, och det tål livsmedel, syror och rengöringsmedel mycket bättre än naturlig sten. Därför passar det bra i badrum, som golvmaterial och till arbetsytor i kök. Granitkeramik absorberar nästan inget vatten (0,5%) och är inte känsligt för frost. Det fungerar lika bra ute som inne.

Granitkeramik kan färgas, glaseras, målas, printas eller lämnas naturlig och poleras, göras strukturerad eller matt för att fånga känslan av eller efterlikna andra material eller helt enkelt bara vara granitkeramik. På Bricmate har vi ett stort antal olika varianter och mönster, med bland annat exakta återgivningar av allt ifrån Kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italiensk Carrera eller rå betong och cement.
​​​​​​​
Våra plattor har olika ytstruktur beroende på användningsområde. De 9 mm tjocka plattorna fungerar bra på både golv och väggar inomhus, till exempel i badrum. Skivorna med 12 mm tjocklek är anpassade för köksbänkar och är därför blankare och lättare att torka av. De 20 mm tjocka plattorna är i första hand tänkta för utomhusbruk och är därför tyngre med en lite grövre yta.