Bricmate

Granitkeramik


Granitkeramik är ett hållbart, miljövänligt & hygieniskt material som verkligen tål att användas tack vare sina överlägsna tekniska materialegenskaper.

Bricmate hämtar intryck från arkitektur, material och färger från hela världen men har det skandinaviska uttrycket som bas. I vår serie keramiska bänkskivor har vi inspirerats av såväl rå betong som klassisk svensk kalksten och marmor.


​​​​​​​Materialet går att få i massivt 12 mm eller med limmad framkant till valfri tjocklek. Limmad framkant görs med otroligt fin precision där skarven blir mer eller mindre osynlig


Maxstorlek på skivorna: 1620 x 3240 mm
Följande stenar har vi på lager för omgående leverans, andra material/färger i Bricmate kan beställas vid önskemål.
Bricmate
Norrvange Light Grey​​​​​​​ Matt
Bricmate
Norrvange Beige Matt
Bricmate
Norrvange Ivory​​​​​​​ Matt
Bricmate
Jura Select Classic
Bricmate
Jura Select Ivory
Bricmate
Runö Grey
Bricmate
Azul Olive
Bricmate
Glanshammar Silk
Bricmate
Statuario Silk
Bricmate
Grey Marble Silk
Tål såväl höga som låga temperaturer samt växlingar däremellan utan att påverkas.
Granitkeramik har minimal absorptionsförmåga, vilket gör materialet tåligt mot fläckar.

Vare sig direkt eller indirekt solljus eller UV-strålning påverkar ytans utseende eller färg.
Ingen efterbehandling eller underhåll krävs.
Materialet granitkeramik är extremt hårt och slitstarkt vilket minimerar risken för repor.

Inspiration


Om Granitkeramik

​​​​​​​
Granitkeramik tål slitage mycket bättre än traditionella klinker och kakelplattor, och det tål livsmedel, syror och rengöringsmedel mycket bättre än naturlig sten. Därför passar det bra i badrum, som golvmaterial och till arbetsytor i kök. Granitkeramik absorberar nästan inget vatten (0,5%) och är inte känsligt för frost. Det fungerar lika bra ute som inne.

Granitkeramik kan färgas, glaseras, målas, printas eller lämnas naturlig och poleras, göras strukturerad eller matt för att fånga känslan av eller efterlikna andra material eller helt enkelt bara vara granitkeramik. På Bricmate har vi ett stort antal olika varianter och mönster, med bland annat exakta återgivningar av allt ifrån Kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italiensk Carrera eller rå betong och cement.
​​​​​​​
Våra plattor har olika ytstruktur beroende på användningsområde. De 9 mm tjocka plattorna fungerar bra på både golv och väggar inomhus, till exempel i badrum. Skivorna med 12 mm tjocklek är anpassade för köksbänkar och är därför blankare och lättare att torka av. De 20 mm tjocka plattorna är i första hand tänkta för utomhusbruk och är därför tyngre med en lite grövre yta.